Riktlinjer för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

1. Du är här:
  3. Humanistiska fakulteten
  4. Regelverk och beslut
  5. Riktlinjer för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Riktlinjer för utbildning på grund- och avancerad nivå

• Rutiner och mall för kursplaner Beslutsprocessen kring en kursplan innehåller två beslut: inrättande och fastställande. Institutionsstyrelsen beslutar om att till fakulteten anhålla om inrättande av kurs. Beslut om inrättande fattas av dekanus på delegation från fakultetsnämnden.
  • Riktlinjer och mall för utbildningsplaner Här hittar du handläggningsordning och instruktioner för hur du inrättar nya program. Ersätter riktlinjer för utbildningsplaner inom Humanistiska fakulteten beslutade av Humanistiska fakultetsnämnden 2009-11-17.
  • Examensbeskrivning Anhållan om fastställande av ny eller reviderad lokal examensbeskrivning
  • Den avancerade nivåns organisation och struktur Här hittar du information om den avancerade utbildningsnivåns uppbyggnad vid Humanistiska fakulteten. All utbildning på avancerad nivå, såväl masterprogram som magister/masterkurser, ska följa den obligatoriska programstrukturen.

Upphävande av kursplaner och utbildningsplaner

Studentinflytande

• Riktlinjer för arbete med studentinflytande Rektor har 2019-12-05 beslutat om Regler för studentinflytande (dnr SU FV-1.1.2-2860-19). Beslutet träder i kraft 2019-12-05 och ersätter tidigare beslutad Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet (dnr SU 37-0347-11).

Utbildningsledare
Ulrika Nilsson