Riktlinjer för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

1. Du är här:
  3. Humanistiska fakulteten
  4. Regelverk och beslut
  5. Riktlinjer för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Riktlinjer för utbildning på grund- och avancerad nivå

• Rutiner och mall för kursplaner Beslutsprocessen kring en kursplan innehåller två beslut: inrättande och fastställande. Humanistiska fakultetsnämnden beslutade på sammanträdet 2015-06-02 att delegera beslut om fastställande till Institutionsstyrelserna, med undantag för kurser inom lärarutbildning. Beslut om inrättande fattas fortsatt av dekanus på delegation från fakultetsnämnden.
  • Riktlinjer och mall för utbildningsplaner Humanistiska fakultetsnämnd 2017-09-05. Ersätter: Riktlinjer för utbildningsplaner inom Humanistiska fakulteten beslutade av Humanistiska fakultetsnämnden 2009-11-17 (reviderade 2011-06-07, 2025-06-02).
  • Den avancerade nivåns organisation och struktur Från och med läsåret 2014-2015 ska all utbildning på avancerad nivå följa den obligatoriska programstruktur fakultetsnämnden beslutade 2008, dvs. såväl masterprogram som magister/ masterkurser. Avvikelser från strukturen kan medges i undantagsfall för utbildning som riktar sig mot en tydlig arbetsmarknad eller som bygger på samarbeten utanför fakulteten eller lärosätet.

Upphävande av kursplaner och utbildningsplaner

• Handläggningsordning och förenklade rutiner Förenklade rutiner för upphävande av kurs- och utbildningsplaner som ersätts med en ny liknande plan samt handläggningsordning för upphävande av kurs- och utbildningsplaner som utgår ur utbildningsutbudet.

Studentinflytande

• Riktlinjer för arbete med studentinflytande Dessa riktlinjer är tillämpningsföreskrifter som bygger på dokumentet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet. (Regelboken Bok 1 Organisation Dnr SU 37-0347-11).

Utbildningsledare
Ulrika Nilsson