Nyheter från fakulteten

• Bildningspodden #130 | Norrmalmstorgsdramat 2021-06-03 Norrmalmstorgsdramat har gått till historien som Sveriges första livesända brottshändelse och urscenen för det så kallade "Stockholmssyndromet". Men vad var det som hände egentligen? Medieforskaren Ester Pollack och statsvetaren Cecilia Åse gästar veckans Bildningspodden.
  • Introduction Day for Master Students at the Faculty of Humanities 2021-05-31 The Introduction Day is an informative session for international students about to start their studies at the master's level at the Faculty of Humanities. To cover everything you need to know as a new student, the Introduction Day will give you an introduction in the wide range of opportunities offered at the Faculty. Our student counsellors will let you know what support they offer and our student panel is ready to answer all questions possible about life as a student studying at the master's level.
  • Bildningspodden #129 | Demokrati 2021-05-20 Demokratin är just nu hett omdebatterad och sägs befinna sig i en kris. Hur mår demokratin idag egentligen? Bildningspodden reder ut termerna tillsammans med statsvetaren Sofia Nässjö och idéhistorikern Anders Burman.
  • Aktuella teman och kurser inom forskarskolan, läsåret 2021/2022 2021-05-17 Under läsåret 2021/2022 erbjuder Humanistiska fakultetens forskarskola kurser inom två teman och fristående kurser. Totalt erbjuds tolv olika kurstillfällen under läsåret. Som vanligt är teman och kurser kostnadsfria och öppna för alla som är antagna till forskarutbildning, oavsett fakultet eller lärosäte.
  • Workshop: Space and Place in the Humanities 2021-05-17 The Doctoral School in the Humanities invites to an online event where PhD students in archaeology, art history, education, history, and human geography present their work on different aspects of spatial studies.
  • Bildningspodden #128 | Gigekonomin 2021-05-05 Den så kallade "gigekonomin" har sedan 2010-talet präglat arbetsmarknaden och kritiserats för att bygga på lösa anställningar och dåliga arbetsvillkor. Vad är egentligen sant om gigekonomin? Bildningspodden reder ut termerna tillsammans med kulturgeograferna Natasha Webster och Qian Zhang.
  • Bildningspodden #127 | Carl von Linné 2021-04-22 Han brukar kallas Blomsterkungen och det sägs ibland att svenskens kärlek till naturen stammar direkt från Linné. Men vad vet vi egentligen om honom? Bildningspodden ger en introduktion till Carl von Linnés liv och verk.
  • Bildningspodden #126 | Staden 2021-04-09 Få moderna fenomen är så romantiserade som storstaden. Men vad är egentligen en stad? Bildningspodden spårar stadens historia tillsammans med urbanhistorikern Håkan Forsell.
  • Säsongspremiär av Bildningspodden 2021-04-08 När utvecklades egentligen det första moderna vaccinet? Och vad kan vi lära oss av 1800- och 1900-talets stora vaccinationer under den nuvarande pandemin? Den folkbildande podcasten Bildningspodden är tillbaka, den här gången med ett avsnitt om vaccinets historia.
  • Ett år av distansarbete inom de estetiska ämnena 2021-03-31 I mars 2020 gick Stockholms universitet över till forskning och undervisning på distans, som en åtgärd för att minska samhällsspridningen av Covid-19. Ett år senare är campus öde fortfarande till största del öde. Elisabeth Mansén och Malin Hedlin Hayden är båda verksamma på Institutionen för kultur och estetik och ger sina perspektiv på omställningen efter ett år av distansarbete.

Fakultetskansliet

Humanistiska fakulteten