Humanistiska fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Humanistiska fakulteten

Välkommen till Humanistiska fakulteten!

Humanistiska fakulteten består av 14 institutioner, centrum och institut. Vi ger utbildning och bedriver forskning i sammanlagt omkring 50 olika ämnen. Här studerar drygt 10 000 studenter och vi har nästan 1000 anställda. Detta gör Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet till den största humanistiska fakulteten i Sverige!

humfak 100

100 år av humaniora

 År 2019 fyller Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet 100 år. Det firar vi genom att anordna en rad olika aktiviteter som ska sätta ljus på och fördjupa sig i humaniora.

AL

Var med och fira Humanistiska fakulteten!

2019 fyller Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet 100 år. Det vill vi fira genom att bjuda in medarbetare och studenter vid fakulteten till ett jubileumsfirande i Aula Magna den 17 december.

Utställning "Europa – Humanisternas arv"

Från och med den 7 november till och med den 10 december har Goethe-Institut i samarbete med EUNIC Stockholm utställningen "Europa – Humanisternas arv" i C-huset, plan 3. I utställningen presenteras humanister från vitt skilda fält och länder, med syftet att visa den europeiska humanismens värderingar och traditioner.

Forskningsmedel från Vetenskapsrådet

Vetenskapsrådet har fattat beslut om tilldening av projektbidrag inom humaniora och samhällsvetenskap 2019. Flera forskare från Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet beviljades bidrag. 

Dekanbloggen
Puff möteskalendarium
Humanistiska fakultetens forskarskola puff

Sök kurser och program

Sök kurser och program Till utbildningskatalogen