Examen

Examina på grundnivå

Är du intresserad av att läsa idéhistoria, konstvetenskap, litteraturvetenskap, musikvetenskap eller teatervetenskap och vill att dina studier ska leda till en kandidatexamen? Då finns det två vägar att gå - läsa ett kandidatprogram eller bygga din egen kandidatexamen av fristående kurser.

Examina på avancerad nivå

På avancerad nivå kan du avlägga en magisterexamen om ett års avancerade studier eller en masterexamen om två års avancerade studier. Från och med höstterminen 2014 antas ingen längre till masterkurs som enskild kurs (de som redan går en masterkurs berörs inte). Alla ska i fortsättningen söka till ett masterprogram för studier på avancerad nivå. Det finns möjlighet till etappavgång efter första hälften av programmet. Då kan man också få ut en magisterexamen.

Examensbestämmelser...

... ansökningsblanketter, kontaktuppgifter samt frågor och svar hittar du på universitetets centrala sida för examensärenden.

kontakt

Examensgruppen

Telefontid 
Måndag - torsdag: 10.00-11.30   
Telefon:  08-16 10 85 
Avvikande öppettider / stängda dagar

E-post
Examen grundnivå och avancerad nivå: 
examen@su.se
Examen forskarnivå: 
disputationer@su.se
Tillgodoräknande av utlandsstudier: 
transfer@su.se
Verifikationer: 
verification@su.se

Mottagning endast efter tidsbokning
Boka tid via telefon eller e-post 
Besöksadress: Studenthuset, Universitetsvägen 2 B, intill Södra huset.

Vanliga frågor och svar om examen puff
Scheman

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube