Humanistiska fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Humanistiska fakulteten

Temadag: AI och framtidens undervisning

Kan vi skapa nya och kreativa undervisningsaktiviteter med OpenAI:s ChatGPT? Centrum för universitetslärarutbildning bjuder in till högskolepedagogisk temadag 27 mars kl. 09.00—12.00.

Lyx, mode och konsten att skapa ett begär

Öppen föreläsning på Tranströmerbiblioteket den 23 februari: "Lyx, mode och konsten att skapa ett begär". Gäst är Paula von Wachenfeldt, docent i modevetenskap vid Stockholms universitet.

Bidra till hållbar utveckling genom din undervisning

Är du intresserad av en högskolepedagogisk fördjupningskurs med fokus på hur du kan undervisa för att bidra till hållbar utveckling? Med utgångspunkt i ett utvecklingsområde i din pedagogiska verksamhet får du lära dig leda förändringsarbeten i en kollegial miljö. Kursstart sker 14 februari. 

Bildningspodden #155 | Kontrapunkt

Kontrapunkt är ett av de mest centrala begreppen i den västerländska musikhistorien. Många av oss associerar begreppet till ett frågesportprogram i tv - och andra har aldrig ens hört talas om det. Men vad är egentligen kontrapunkt?

Dekanbloggen - från 23 december

"Jag brukar ”scrolla” mig igenom dekanbloggen i slutet av året och kan också i år konstatera hur mycket det är som sker vid fakulteten – hela tiden."