Tony Wall, affilierad professor vid HSD.

Tony Wall är professor i Tranformational Learning vid University of Chester varifrån han har grundat och nu leder ett internationellt forskningscentrum: International Centre for Thriving som för samman företag, konsten, hälsa och utbildning för hållbar transformation. Under år 2021 är han affiilierad professor vid Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik. Hans forskningsintressen berör bland annat organisering och organisation för psykologisk resiliens, välbefinnande inom hållbar utveckling och konstnärlig metodologi. 

Under året vid Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik kommer han tillsammans med bland annat professor Eva Österlind arbeta med ett projekt om interaktiva workshops i högre utbildning för hållbarhet. Han är också involverad i en forskningsansökan för en nordisk studie om estetiskt inflytande på adaptivt beteende till följd av klimatförändringar och kommer att handleda doktorander. 


Tony Wall, vad betyder den här affilieringen för dig?

– Jag glädjs åt att kunna få jobba ännu närmare med kollegor på Stockholms universitet och att stärka de kreativa samarbeten som vi har haft under flera år. Kreativitet och hållbarhet understödjer allt vi gör och jag ser fram emot att möjliggöra för andra att delta i detta arbete. 

Läs mer om hans forskning här.