Om oss

Institutionen för kultur och estetik

Manne Siegbahnhusen från ovan

Institutionen för kultur och estetik bedriver forskning och ger utbildning inom sju huvudområden: Idéhistoria, Konstvetenskap, Litteraturvetenskap, Musikvetenskap, Teatervetenskap, Curating, och Kulturarvsstudier i Manne Siegbahnhusen på Campus Frescati.

Institutionen för kultur och estetik bildades den 1 januari 2015 som en sammanslagning av tre institutioner: Institutionen för konstvetenskap, Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria och Institutionen för musik- och teatervetenskap. Det är den största institutionen vid den Humanistiska fakulteten.

Institutionen samlar ungefär 1000 studenter fördelade på de olika ämnena. Utöver detta finns ett femtiotal aktiva doktorander. Det är cirka 150 anställda vid institutionen, forskare, lärare och teknisk och administrativ personal.

Historik

Institutionen för kultur och estetik bildades den 1 januari 2015 genom en sammanslagning av Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria, Institutionen för musik- och teatervetenskap och Konstvetenskapliga institutionen.

Om byggnaderna

Institutionen för kultur och estetik ligger i Manne Siegbahnhusen på campus Frescati. Manne Siegbahnlaboratoriet (MSL) var en verksamhet inom Fysikum som bedrev forskning och utveckling inom acceleratorfysik.

Kontakt

Öppettider
Måndag-torsdag 07.30-20.00
Fredag 07.30-17.00
Lördag-söndag STÄNGT

Besöksadress
Institutionen för kultur och estetik
Frescativägen 22B-26
Stockholm

Postadress
Stockholms universitet
Institutionen för kultur och estetik
106 91 Stockholm

Fakturaadress
Stockholms universitet
Postbox 50741
202 70 Malmö

Referens 106

Arkivfunktion
registrator.ike@su.se

Användbara kontaktuppgifter

Scheman

Kultur och estetik i sociala medierKultur och estetik på Facebook Kultur och estetik på Instagram Universitetet på Linkedin Kultur och estetik på Twitter Universitetet på YouTube