Humanistiska fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Humanistiska fakulteten
Bakom bokhyllan

Ensamma tillsammans – så påverkas vi av det digitala livet

Tiden under coronapandemin har för många inneburit ett arbets- eller studieliv på distans, där en stor del av vardagen fått flytta från de faktiska rummen till de digitala. Hur har den här snabba digitala omställningen påverkat oss, på kort och lång sikt? Stockholms universitetsbiblioteks podcast Bakom Bokhyllan undersöker distansarbetets effekter tillsammans med Håkan Fischer och Petra Lindfors, båda professorer i psykologi vid Stockholms universitet.

IKE

Live-streamad konsert arrangerades för doktorander

Doktorandrådet vid Institutionen för kultur och estetik arrangerade en live-streamad konsert med artister från USA och Brasilien. Konserten, som gavs fredagen 11 juni, gav en möjlighet för doktorander vid Stockholms universitet att mötas över ämnesgränserna och delta i en exklusiv upplevelse tillsammans.

Övrigt

Webbinarium: Focus on Open Science

Välkommen till ett webinarium om öppen vetenskap som riktar sig till forskare och andra universitetsanställda på Stockholms universitet. Webinariet äger rum den 18 juni. Anmälan krävs.

Annika Ullman

Mentorsprogrammet tillbaka till hösten

Till hösten är det dags för Mentorsprogrammet att starta upp på nytt. Den lyckade satsningen från Humanvetenskapliga området sammanför juniora forskare med mentorer.

corona puff

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

Välkommen till Humanistiska fakulteten!

Humanistiska fakulteten består av 14 institutioner, centrum och institut. Vi ger utbildning och bedriver forskning i sammanlagt omkring 50 olika ämnen. Här studerar drygt 10 000 studenter och vi har nästan 1000 anställda. Detta gör Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet till den största humanistiska fakulteten i Sverige!

Dekanbloggen
Puff möteskalendarium
Humanistiska fakultetens forskarskola puff

Sök kurser och program

Sök kurser och program Till utbildningskatalogen