Till seminariet har fakulteten bjudit in professor Poul Holm, Trinity College Dublin. Poul Holm var en av fem experter som utvärderade fakultetens forskningsområden 2014, och han kommer att utgå från sina erfarenheter i samband med denna utvärdering. Forskare och lärare vid fakulteten inbjuds att delta i seminariet, gärna genom att i förväg förbereda frågor till Poul om humanistiska forskningsområden och dess utmaningar och möjligheter. Andra relevanta frågor för fakulteten berör samordning av forskarutbildningar i humanistiska ämnen med utgångspunkt i dels generiska kompetenser som är viktiga att utveckla för doktoranderna, dels de redovisningar av forskningsområden som institutionerna sände in som underlag till utvärderingen som Poul medverkade i.  

Som ett andra inslag i seminariet kommer Poul tillsammans med professor Arne Jarrick, Stockholms universitet, att presentera sin gemensamma rapport Humanities World Report 2015. Rapporten ger en bred och fördjupad överblick av humaniora i världen, forskningsöversikter och intervjuer med 80 forskare från 40 olika länder. I rapporten framgår att humanistiska forskare världen över ofta är djupt engagerade i frågor om humanioras värde och globala utmaningar.

Seminariet äger rum i DeGeersalen, Geovetenskapens hus. Kaffe serveras. Obs! Anmälan görs via följande länk: http://simplesignup.se/private_event/65194/7c1e229154  Begränsat antal platser, först till kvarn.

Välkommen!