Joel, masterstudent i litteraturvetenskap

– Jag var på seminariet i karriärvägar inom SU och har planer på att doktorera. Jag hörde även att Studentrådet kunde vara en bra karriärvägVad lockade dig till Humanistdagen?

Hur ser du på dina chanser på arbetsmarknaden?

– Jag har droppat tanken på arbetsmarknad eftersom jag planerar att doktorera men det var intressant att höra att det fanns jobb som handläggare eller studievägledare.

Johan, masterstudent i medie- och kommunikationsvetenskap

Vad lockade dig till Humanistdagen?

– Jag har ju själv studerat humanioraämnen och jag håller just på att avsluta min examen och jag vill lära mig lite mer om hur jag kan använda mig av de humanistiska kunskaperna för att få jobb. Sen har jag tidigare engagerat mig via Humanistdagen och via Studentkåren så jag vill liksom lära mig hur jag kan använda de verktygen.

Vilket seminarium tyckte du var extra intressant?

– Jag har varit på två stycken. Det första var om karriärvägar på SU och det andra var CV-verkstaden och båda tyckte jag var jättebra. Jag var här förra året och tycker att Humanistdagen har blivit jättemycket bättre även om det var intressant och givande förra året också.

Agnes, student på språkkonsultprogrammet

Vad lockade dig till Humanistdagen?

– Desperationen att försöka få ett jobb efter att ha läst humaniora (skratt); att försöka få med sig lite tips.

Hur ser du själv på dina chanser på arbetsmarknaden?

—  Jag känner nog oron som Malin (Påhls, gästföreläsare på seminariuet reds. Anm.) pratade om. Just att det inte är så tydligt. Det finns verkligen inget facit på hur man gör eller hur arbetsmarknaden ser ut som jag föreställer mig i ett ”det var bättre förr”-tänk, att det kanske var lite tydligare då, just det här hur man ska göra.

Erik och Viktor, studenter på Kulturvetarprogrammet

Vad lockade er hit idag?

— Vi tänkte att det kunde vara bra att gå och få lite tips. Vi har varit på seminarier både på förmiddagen på institutionen och sen så kollade vi alla som var i det här rummet. Det var väldigt jobbfokuserat.

Vad tar ni med er hem från Humanistdagen?

—  Vi hade inga jätteförväntningar på hur dagen skulle bli men det kändes bra att få med sig tips och att det faktiskt finns jobb därute när man är klar.

/Pernilla Jansson, student i Transnatonal Creative Writing vid Engelska institutionen