Athena är en webbaserad lär- och samarbetsplattform för undervisning och samarbete vid Stockholms universitet. Det bygger på ett system som heter itslearning. I Athena kan du bland annat kommunicera med lärare och kurskamrater, hämta och lämna inlämningsuppgifter och tentor, få information om schemaändringar och hitta aktuella länkar och kursinformation.

Hur loggar jag in?

Logga in med ditt universitetskonto via: athena.su.se.

Var hittar jag min kurs?

Du hittar din kurssajt genom rubriken Kurser.

Hur får jag information från Athena?

För att hålla dig uppdaterad är det viktigt att du kontinuerligt loggar in på Athena. Du kan även aktivera e-postaviseringar genom att ställa in det under Dina inställningar. Athena har även en app till smartphone som heter itslearning som gör att du kan hålla dig uppdaterad och få notifikationer till din telefon. 

Jag kan inte logga in i Athena, vad är det för fel?

Om du inte kan logga in i Athena har du antagligen inte skapat ditt universitetskonto. Du aktiverar ditt universitetskonto via länken: aktivera.su.se. Observera att det för nyregistrerade kan ta upp till ett dygn efter registreringen innan du kan logga in i Athena.
Om du har ett universitetskonto, men ändå inte kan logga in, ska du kontakta IT-supporten via Serviceportalen eller på telefon: 08-16 19 99.

Jag är inloggad i Athena, men hittar inte min kurs, vad ska jag göra?

  • Kontrollera först att din kurs inte ligger under rubriken "Kurser".
  • Kontrollera sedan att du är registrerad på din kurs. 
  • Om du är registrerad och ändå inte kan se kursen så kan du kontakta vår studentexpedition.