Humanistiska fakulteten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Humanistiska fakulteten

Välkommen till Humanistiska fakulteten!

Humanistiska fakulteten består av 14 institutioner, centrum och institut. Vi ger utbildning och bedriver forskning i sammanlagt omkring 50 olika ämnen. Här studerar drygt 10 000 studenter och vi har nästan 1000 anställda. Detta gör Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet till den största humanistiska fakulteten i Sverige!

humfak 100

100 år av humaniora

 År 2019 fyller Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet 100 år. Det firar vi genom att anordna en rad olika aktiviteter som ska sätta ljus på och fördjupa sig i humaniora.

Storslam i programanslag

Jenny Larsson, professor i baltiska språk vid Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska beviljades 25 miljoner kronor i programanslag för programmet LAMP: ett fönster till det förflutna – indoeuropeiska språk och myter.

Utlysning av medel för samverkansinitiativ

Områdesnämnden för humanvetenskap utlyser medel för samverkansinitiativ med det omgivande samhället inom forskning och utbildning. Ansök senast den 31 oktober 2019.

AL

Var med och fira fakulteten!

2019 fyller Humanistiska fakulteten vid Stocholms universitet 100 år. Det vill vi fira genom att bjuda in medarbetare och studenter vid fakulteten till ett jubileumsfirande i Aula Magna den 17 december kl. 13-16. Är du intresserad av att medverka i firandet?

Dekanbloggen
Puff möteskalendarium
Humanistiska fakultetens forskarskola puff

Sök kurser och program

Sök kurser och program Till utbildningskatalogen