Under dagen får du information om vad det innebär att läsa vid den Humanistiska fakulteten och vilka stöd och möjligheter som finns. Vår tanke med dagen är också att du som ny student ska få inspiration till vad studierna kan leda till och kunskap om den styrka och bredd som studier i humaniora kan ge dig. Därför har vi bjudit in en trendspanare från Kairos Future som kommer berätta om humanisternas arbetsmarknad och vad du kan göra för att bli mer eftertraktad på arbetsmarknaden. Du kommer också att få möjlighet att lyssna till masterstudenter som berättar om sina egna erfarenheter av att läsa på avancerad nivå.

När programmet är slut för dagen bjuder Humanistiska föreningen in alla nya studenter till en pubkväll på fakultetspuben i Gula Villan.

13.00 Välkommen till Stockholms universitet och Humanistiska fakulteten
Dekanus Bengt Novén inleder och hälsar dig välkommen.

13.10 Vilka valmöjligheter innebär en utbildning på avancerad nivå?
Som student vid Sveriges största humanistiska fakultet har du tillgång till ett stort utbud av kurser och kombinationsmöjligheter, både över program- och institutionsgränser. Men hur hittar du rätt, och vad innebär egentligen en färdighetskurs? Fakultetens utbildningsledare Lovisa af Petersens och Peter Bretschneider reder ut begreppen.

13.40  Hur blir min utbildning ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden?
Trendspanaren Patrik Stoopendahl från Kairos Future, ger dig råden som alla studenter skulle behöva höra. Var behövs humanisterna på arbetsmarknaden och hur kan du använda studietiden smart för att bli eftertraktad när det väl är dags för dig att söka jobb?

14.20 Studenter berättar om hur det är att studera på magister-/masternivå
Hur skiljer sig den avancerade nivån från tidigare studier och vilka fällor är enkla att gå i som ny magister-/masterstudent? Hur fungerar det att kombinera studentliv, fritidsintressen och extraknäck? Panelen står redo att svara på dina frågor om hur det är att vara student vid den Humanistiska fakulteten.

15.00 Vilket stöd kan jag få under min studietid?
Att varje institution har (minst!) en egen studievägledare kanske inte är en nyhet, men hur kan deras specialkompetenser gynna din studietid? Våra studievägledare berättar om vilket stöd du kan få i studie- och karriärvägledning.

15.20 Humanistiska föreningen och Stockholms universitets studentkår
Humanistiska Föreningen och Stockholms universitets studentkår ger oss en kort presentation av vilka de är och vad de kan göra för dig.

Varmt välkommen!

Notera att fakultetens välkomstdag kompletterar institutionernas egna introduktionsdagar. För dig som student är det därför viktigt att delta vid båda.